Rabarber
Vi fick massor av rabarber när vi var i Kälarne. Gjorde saft av allt. Det blev 10 flaskor.

Rabarbersaft
1 kg rabarber
1.8 l vatten
4.5 dl strösocker
1 citron, saften
Gör så här
1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.

Rabarbersaft
1.8 l vatten
4.5 dl strösocker
1 citron, saften
Gör så här
1. Skär rabarbern i småbitar och med vatten i cirka 15 minuter, rör inte då blir saften grumlig. Sila och släng rabarberresterna.
2. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft, låt svalna.
3. Häll upp saften i tillbringare eller flaska.
Kommentarer
Trackback