Musslor
vad det är gott. Här är två underbart goda musselrätter. Håll till godo.

Pestogratinerade musslor
Litet varmt tilltugg praktiskt serverat i det egna musselskalet.
Pesto
antingen en egen pesto eller färdig på burk.
Koka musslorna enligt receptet på ett enkelt musselkok. Plocka bort de övre musselskalen och lägg de undre skalen med musslan i på ett ugnsfast fat.
Sätt ugnen på 225 grader, grill. Lägg en liten sked pesto på varje mussla. Gratinera dem högt upp ca 1 minut tills det börjar bubbla. Servera med varma bröd.


Pestogratinerade musslor
Litet varmt tilltugg praktiskt serverat i det egna musselskalet.
Pesto
antingen en egen pesto eller färdig på burk.
Koka musslorna enligt receptet på ett enkelt musselkok. Plocka bort de övre musselskalen och lägg de undre skalen med musslan i på ett ugnsfast fat.
Sätt ugnen på 225 grader, grill. Lägg en liten sked pesto på varje mussla. Gratinera dem högt upp ca 1 minut tills det börjar bubbla. Servera med varma bröd.

Risotto med musslor
Till 4 pers:
1 kilo blåmusslor
1 gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl arborioris
1 pkt saffran
2-3 dl vitt vin
4 dl musselbuljong
2 dl riven parmesanost
salt
svartpeppar
Gör så här:
Koka musslorna enl. recept. När musslorna är kokta sila upp buljongen och använd den i risotton. Plocka ut de flesta musslorna ur skalet men spara några till dekoration. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en vid rundbottnad kastrull. Fräs lök, ris vitlök, saffran under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt en del av vinet och lite av musselbuljongen. Sänk värmen och låt riset sjuda utan lock. Rör om ofta och tillsätt mer vin och buljong efter hand som vätskan kokar in. Riset är klart efter ca 20 minuter. Blanda mer parmesan, paprikan, musslor , salt och peppar. Servera med tunt flagad parmesan.
Till 4 pers:
1 kilo blåmusslor
1 gul lök
1 paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
3 dl arborioris
1 pkt saffran
2-3 dl vitt vin
4 dl musselbuljong
2 dl riven parmesanost
salt
svartpeppar
Gör så här:
Koka musslorna enl. recept. När musslorna är kokta sila upp buljongen och använd den i risotton. Plocka ut de flesta musslorna ur skalet men spara några till dekoration. Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en vid rundbottnad kastrull. Fräs lök, ris vitlök, saffran under omrörning ca 3 minuter. Tillsätt en del av vinet och lite av musselbuljongen. Sänk värmen och låt riset sjuda utan lock. Rör om ofta och tillsätt mer vin och buljong efter hand som vätskan kokar in. Riset är klart efter ca 20 minuter. Blanda mer parmesan, paprikan, musslor , salt och peppar. Servera med tunt flagad parmesan.
Kommentarer
Trackback