Pannacotta.
Pannacott med lakritshallon och mandelpinnar
400 g frysta osockrade hallon
4 msk socker
2 msk ouzo eller pernod
4 stjärnanis
Mandelpinnar
200 g mandelmassa
1 apelsin
1 äggvita
1 dl flagad mandel
Pannacotta
2 blad gelatin
1 vaniljstång
6 dl grädde
1 dl socker
8 glas / portionsformar
Gör så här:
Koka hallon några minuter med socker, spriten och stjärnanisarna. Smaka av så att det inte är för surt. Kasta stjärnanisarna och ställ bums hallonsmeten i frysen. Du vill att den ska bli riktigt kall, nästan som glass. Om du har plats så fördela hallonsmeten direkt i portionsglas eller skålarna och ställ i frysen.
Mandelpinnar:
225*
Riv mandelmassan på grova sidan ner i en skål och riv skalet av apelsinen på den fina sidan. Rör ihop med äggvitan.
Klä en plåt med bakpapper och klicka ut mandelsmeten i 8 tunna tungor. Tryck fast flagad mandel i dem. Baka ca. 10 min i ugnen tills de fått fin färg.
Pannacottan.
Snitta vaniljstången och skrapa ut de små fröna. Lägg både stång och frön tillsammans med grädde och socker i en kastrull. Koka upp och dra av värmen. Locket på och låt dra 10 min.
Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten i en skål.
Koka upp grädden igen. Fiska upp vaniljstången och lägg i gelatinbladen. Rör om och dra av värmen.
Fördela den kalla hallonsmeten i glasen om inte det redan är fixat. Häll i pannacottasmeten i glasen. Plasta och ställ i kylen minst tre timmar. Servera med mandelpinnarna.
Lycka till!