Brödbak.
Bakade Jons filbröd. Ändrade lite i receptet, hade inte grahamsmjöl hemma så då blev det så här i stället......
Här kommer receptet.
1 l filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 dl sirap (t.ex brödsirap)
1 tsk salt
Ovanstående blandas.
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
3 dl solrosfrön
3 dl grovt rågmjöl
11 dl vetemjöl
Rörs ihop med tidigare filmjölksblandning.
Det blir en ganska lös och klibbig gegga.
Gräddas i 2 st avlånga lätt smorda formar.
Gräddas nederst i ugnen:
200 grader i 60 min, sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 45 min.
Om den ser lite väl mörk ut på ytan så täck med en bit folie eller bakplåtspapper.
Låt svalna i formen cirka 5 timmar eller över natten.
Om du låter dem svalna över natten linda in formarna i en bakhanduk.
Här kommer receptet.
1 l filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 dl sirap (t.ex brödsirap)
1 tsk salt
Ovanstående blandas.
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
3 dl solrosfrön
3 dl grovt rågmjöl
11 dl vetemjöl
Rörs ihop med tidigare filmjölksblandning.
Det blir en ganska lös och klibbig gegga.
Gräddas i 2 st avlånga lätt smorda formar.
Gräddas nederst i ugnen:
200 grader i 60 min, sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 45 min.
Om den ser lite väl mörk ut på ytan så täck med en bit folie eller bakplåtspapper.
Låt svalna i formen cirka 5 timmar eller över natten.
Om du låter dem svalna över natten linda in formarna i en bakhanduk.
Kommentarer
Trackback