Plommonspäckad fläskkarré.

Det var länge sedan jag gjorde plommonspäckad fläskkarré och den blev toppengod. Här får du receptet.

Plommonspäckad fläskkarré




1,5- 2 kg benfri fläskkarré
12 st kärnfria plommon
salt och peppar
1 msk malen ingefära
några äpplen

Gör så här
1. Skär små snitt, cirka 1 1/2-2 cm djupa lite här och var över karrén. Halvera plommonen och stoppa in dem i hålen. Salta, peppra och strö över ingefäran.
2. Stick in en termometer i den jockaste delen av karrén. Lägg en i en ugnsfast form och sätt n den i nedre delen av ugnen på 175 grader. Stek tills termometern visar 83-85 grader. Det tar cirka 1½ -2 ½ timmar. Låt äpplena steka med den sista halvtimmen. Skär ett kryss i dem och lägg dem runt steken.
3. Ta ut steken och låt den vila i cirka 10 minuter. Linda eventuellt in den lätt i foliepapper.

Under tiden gjorde jag en sås av:
50 gram smör
3 msk vetemjöl
ca 3 dl vatten
buljongtärnigar efter smak
2 dl grädde
lite soja
salt peppar
och lät det sjuda i ca 15 minuter.
Om den blir för tjock tillsätt mera vatten eller tag mjölk.

Och till detta severade jag kokt potatis.

Hederlig och gammaldags mat. Gör gärna lite extra. Den är nästan ännu godare dagen efter.
Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0