Vad gör man av överblivna äggvitor ?
Jo, man gör maränger.
Det blev några äggvitor över och då gjorde jag vitochgulfärgade maränger.
Ca 25 stycken
3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättiksprit
några droppar gul karamellfärg
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitorna, sockret och ättikspriten i en stor skål och vispa tills du får ett riktigt fast skum.
Dela upp smeten i två skålar och droppa lite gul färg i den ena. Spritsa först ut den ofärgade smeten på ett bakplåtspapper och sen den gula smeten ovanpå. Grädda marängerna i ugnen , ca 40 minuter. För att få en maräng som 'är torr helt igenom så låter du kakorna stå kvar i avstängd ugn ca 1 timme.

Det blev några äggvitor över och då gjorde jag vitochgulfärgade maränger.
Ca 25 stycken
3 äggvitor
2 dl socker
1 krm ättiksprit
några droppar gul karamellfärg
Sätt ugnen på 125 grader. Häll äggvitorna, sockret och ättikspriten i en stor skål och vispa tills du får ett riktigt fast skum.
Dela upp smeten i två skålar och droppa lite gul färg i den ena. Spritsa först ut den ofärgade smeten på ett bakplåtspapper och sen den gula smeten ovanpå. Grädda marängerna i ugnen , ca 40 minuter. För att få en maräng som 'är torr helt igenom så låter du kakorna stå kvar i avstängd ugn ca 1 timme.

Kommentarer
Trackback