Middagsmat

Fördrink

Cointreau Cosmopolitan

Ingredienser för 1 glas
6 cl Cointreau
4 cl limejuice, färsk
20 cl tranbärsjuice
äggvita från ett ägg

Gör så här:
Se till att alla ingredienserna är väl kylda. Blanda allt i en shaker och skaka kraftigt. Häll upp i ett kylt glas. Avsluta med lätt uppvisad äggvita.

cosmopolitan

Förrätt

Anklever Crema Quemada
det går lika bra med  Vegetarisk pastej, Tartex.

100 gram Tartex
1 dl mjölk
3 dl grädde
2 tsk portvin
4 äggulor
salt peppar
råsocker
varma hjortron
Gör så här:
Koka upp mjölken. Mixa Tartex, mjölk och portvin. Blanda äggulor och kall grädde och vänd ner i Tartexsmeten. Krydda. Fyll smeten i små koppar eller  glas. Har du cocuette-formar blir det perfekt. Baka i 90 grader tills crémerna stannar, ca 45 min. Låt kallna helt i kyl.
Strö över råsocker och gratinera till knäcktäcke med gasolbrännare eller grillelement på absolut högsta värme högst upp. Lägg sist de varma hjortronen på.

Tartex förrätt


Huvudrätt

Nässelsoppa.

Här har jag inget recept, men grunden är : nässlor, vatten, redning, grädde, kryddor, lök, citron och kärlek.

Kaka till kaffet

Blåbärspaj
Deg:
100 gr smör
1 ½ dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
Blåbär ca 2-3 dl
3 dl gräddfil
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl socker 

Blanda alla ingredienser till degen och tryck ut den i en pajform. Fördela blåbären över degen. Rör ihop gräddfil, ägg, vaniljsocker, socker och häll det över krusbären Grädda 200 grader ca 35-40 min. Man kan även använda jordgubbar, rabarber, krusbär, vinbär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0