Födelsdagar

Tiden rinner snabbt iväg. Här kommer en sammanfattning av den senaste veckan.
Både Linus Ingvar och Leena har fyllt år. Leena bakade en tårta men...... jag ska nog överlämna tårtbaket till dom som kan det, Kajsa och Björn. Min blev lite misslyckad. Men den blev mycket god.

tårta


Jordgubbs- och vit chokladmoussetårta.

Till 8-10 bitar.
1 färdig marängbotten

vit chokladmousse:
150 gram vit choklad
½ msk smör
2 äggulor
2½ dl grädde
enl. receptet så ska det ej vara gelatin men ta med några glad annars rinner den.

jordgubbsmousse:
1 liter jordgubbar
4 gelatinblad
3/4 dl vatten
1 dl strösocker
2½ dl vispgrädde

garnering:
jordgubbar
hyvlad vit choklad
färsk mynta

Gör så här:

1 Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter.
2 Chokladmousse, smält choklad och smör över vattenbad. Ta bort från värmen och rör ner en äggula i taget.
3 Vispa grädden. Blanda ner lite av grädden i chokladen och vänd sedan ner chokladen i grädden. Häll chokladmoussen i formen och se till att den blir jämnt fördelad. Frys ca 45 minuter så att moussen stelnar.
4 Jordgubbsmousse: Snoppa jordgubbarna och mixa dem till puré. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Koka upp vatten och socker. Dra kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i sockerlagen. Låt svalna. Blanda med jordgubbspurén.
5 Vispa grädden och vänd mer i jordgubbspurén.
6 Häll moussen över den vita chokladmoussen. Frys tårtan minst 4 timmar. Låt tårtan tina i rumstemperatur ca 30 min före servering. Garnera med jordgubbar, hyvlad choklad och myntablad.



Kommentarer
Postat av: Kajsa

riktigt synd att den blev så rinnig :( men annars var den supergod! och på bilden där så är den ju jättefin :)

2009-06-05 @ 20:36:57
URL: http://kajsaklara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0