Brödbak.

Bakade Jons filbröd.  Ändrade lite i receptet, hade inte grahamsmjöl hemma så då blev det så här i stället......




Här kommer receptet.
 
1 l filmjölk
4 tsk bikarbonat
2 dl sirap (t.ex brödsirap)
1 tsk salt

Ovanstående blandas.
 
1 dl linfrön 
1 dl russin
1 dl hela hasselnötter
 3 dl solrosfrön 
 3 dl grovt rågmjöl 
11 dl vetemjöl

Rörs ihop med tidigare filmjölksblandning.
Det blir en ganska lös och klibbig gegga.
Gräddas i 2 st avlånga lätt smorda formar.
Gräddas nederst i ugnen:
200 grader i 60 min, sänk sedan värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 45 min.
Om den ser lite väl mörk ut på ytan så täck med en bit folie eller bakplåtspapper.
Låt svalna i formen cirka 5 timmar eller över natten.
Om du låter dem svalna över natten linda in formarna i en bakhanduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0